Naar de hoofdinhoud Naar de navigatie
menu

Veelgestelde vragen

Al je vragen over Havensteder: hier ben je op de juiste plek!

Vrouw met rood jasje staand voor gebouw

Vragen over het sollicitatieproces

Met wie kan ik contact opnemen over een specifieke vacature?

Als je vragen hebt over een specifieke vacature, neem dan contact op met de desbetreffende recruiter of manager. Deze persoon staat vermeld op de vacature.

Hoe snel hoor ik iets van jullie nadat ik heb gesolliciteerd?

We streven ernaar om je uiterlijk twee weken na het sluiten van de vacature iets te laten horen. Mocht het langer duren, dan brengen we je hier uiteraard van op de hoogte.

Hoe kan ik me voorbereiden op mijn sollicitatiegesprek?

Om je goed voor te bereiden op je sollicitatiegesprek, raden we je aan om de vacature goed door te nemen en na te denken over jouw ervaring en vaardigheden die bij de functie passen. Uiteraard is het ook fijn als je jouw vragen aan ons voorbereidt.

Kan ik een open sollicitatie naar jullie sturen?

Dat kan zeker! We staan altijd open voor mensen die zich willen inzetten voor een fijn thuis voor onze bewoners. Stuur jouw open sollicitatie door te mailen naar recruitment@havensteder.nl of bekijk onze vacatures om te kijken of jouw gewenste functie hiertussen staat!

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit?

Als je op een vacature hebt gesolliciteerd, maken we op basis van je cv en motivatie een selectie. Hierna volgen twee gesprekken en een competentietest. Voor een aantal functies passen wij een screeningsbeleid toe. Bekijk hier het hele sollicitatieproces.

Is het mogelijk om stage te lopen bij Havensteder?

Ja, dat kan zeker! Per jaar bieden we minimaal tien stage- en afstudeerplekken aan. De stages variëren per jaar. Lijkt het je leuk om stage te lopen of bij ons af te studeren? Neem dan contact met ons op via: recruitment@havensteder.nl of neem een kijkje op de Stage en afstuderen bij Havensteder pagina.

Als ik niet beschik over het vereiste diploma, kan ik dan toch solliciteren?

Bij sommige vacatures stellen we een ‘harde eis’ aan wat we van jou verwachten. Als dit zo is, staat dat vermeld in de vacaturetekst. Mocht je het gewenste diploma niet bezitten, dan heeft het helaas geen zin om te solliciteren. In andere gevallen vragen we om HBO werk – en denkniveau. Dit kan mogelijk getest worden aan de hand van een assessment.

Vragen over de arbeidsvoorwaarden

Welke CAO geldt voor de arbeidsvoorwaarden van Havensteder?

Onze arbeidsvoorwaarden vallen onder de CAO woondiensten. Wil je meer details weten? Bekijk dan hier de CAO Woondiensten.

Biedt Havensteder reiskostenvergoeding aan?

Ja, we bieden reiskostenvergoeding aan. Daarnaast hebben we ook een leasefietsregeling.

Welke doorgroeimogelijkheden biedt Havensteder?

Bij Havensteder vinden we jouw ontwikkeling belangrijk. Daarom stimuleren we jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling met een breed aanbod aan opleidingsmogelijkheden. Daarnaast is het mogelijk om intern door te stromen. Wil je hier meer over weten, bekijk dan de groei en plezier pagina.

Bieden jullie ook een vast contract?

In de meeste gevallen bieden we eerst een jaarcontract aan met uitzicht op een vast contract. Dit hangt af van de vacature. Per vacature kan je zien of het om een tijdelijk dienstverband of om een vast dienstverband gaat. Daarnaast geldt je eerste maand bij ons als proeftijd.

Kan ik extra vakantiedagen kopen en verkopen?

Ja, dat kan. Je krijgt bijna 5 weken (189,8 uur) betaalde vakantie-uren op basis van een fulltime dienstverband (36 uur). Heb je toch meer ruimte nodig, dan is het mogelijk om extra vakantie-uren te kopen. Heb je de extra uren toch niet gebruikt? Dan kan je de (bovenwettelijke) vakantie-uren weer verkopen.

Welke pensioenregeling heb ik bij Havensteder?

Iedere medewerker van Havensteder heeft een pensioenregeling bij Stichting Pensioenfonds voor Woningcorporaties (SPW). Havensteder betaalt twee derde pensioenpremie aan SPW en jij draagt nog één derde bij. Dit wordt ingehouden op je bruto maandsalaris.

Wat is het salaris bij Havensteder?

Wat je gaat verdienen hangt af van de functie, het opleidingsniveau en je werkervaring. In de vacatureteksten communiceren we het maximale salaris op basis van een werkweek van 36 uur. Daarnaast ontvang je 8% vakantiegeld en 2% eindejaarsuitkering.

Vragen over werken bij Havensteder

Op welke locaties is Havensteder gevestigd?

Ons hoofdkantoor is gevestigd midden in het centrum van Rotterdam op loopafstand van station Blaak.

The Red Apple
Scheepmakerspassage 1
Rotterdam

Nevenvestigingen

Wijkkantoor Fluiterlaan
Fluiterlaan 399
Capelle aan den IJssel

Wijkkantoor Pythagorasweg
Pythagorasweg 27
Rotterdam

Kantoor Jacques Dutilhweg
Jacques Dutilhweg 333
Rotterdam

Hoe verloopt de onboarding bij Havensteder?

Tijdens je eerste weken loop je mee met het onboardingprogramma voor nieuwe werknemers. Daarnaast koppelen we jou aan een buddy die je inwerkt. Daarnaast is er een handboek voor al je vragen. Zo maken we jou snel wegwijs in onze organisatie.

Kan ik bij Havensteder hybride werken?

Ja, dat kan zeker. In principe kan je 50% van je tijd hybride werken. Deze tijd kan je flexibel indelen, de dagen waarop je thuis werkt kunnen dus verschillen. Ook je werktijden mag je flexibel indelen bij ons. Dit is natuurlijk afhankelijk van je functie en je maakt hier afspraken over met je leidinggevende.

Is je vraag niet beantwoord?
Neem contact op.

Contact
Vrouw staand aan de maas voor de Erasmusbrug.