Als portfoliomanager breng ik inzicht in de veranderinitiatieven binnen de organisatie.

Olivier Zuijderwijk , portfoliomanager

Hij kwam 7 jaar geleden als trainee binnen en is nooit meer vertrokken bij Havensteder: Olivier Zuijderwijk (31) werkzaam als portfoliomanager bij één van de grootse woningcorporaties van Nederland. “Het was direct een klik toen ik hier als trainee binnenkwam”, zo herinnert Olivier zijn eerste kennismaking met Havensteder. “Dus direct vanuit de schoolbanken (Universiteit Tilburg) mijn eerste baan.” “Omdat ik tijdens mijn traineeship enthousiast werd over de werkwijze, de sfeer en de impact die ik kan hebben op de dienstverlening aan de huurders heb ik geen moment geaarzeld toen ze mij een baan aanboden. En van die keuze heb ik nog geen moment spijt gehad, mede door de ontwikkelmogelijkheden die ik binnen de organisatie heb gekregen”, aldus Olivier.

“Wat mijn functie als portfoliomanager precies inhoudt bij Havensteder? Als portfoliomanager breng ik inzicht in de veranderinitiatieven binnen de organisatie. Voorbeelden van deze initiatieven zijn het digitaliseren van onze processen en het automatiseren van betalingen van onze huurders. Samen met een team zorgen we ervoor dat we de juiste keuzes maken tussen welke initiatieven we uit gaan voeren. Daarnaast hou ik de voortgang van de initiatieven die we uitvoeren scherp in de gaten, zodat we deze om kunnen zetten in resultaten en zo onze doelen kunnen bereiken.”

“Op een gemiddelde werkdag ben ik veel in gesprek met projectleiders en hun opdrachtgevers en maak ik analyses over de voortgang van de initiatieven. Daarnaast hou ik de strategische koers van de organisatie scherp in de gaten, zodat we – ook op lange termijn – onze doelen bereiken. Dit alles zorgt voor een diverse werkdag met veel contact met collega’s. Daar krijg ik energie van.”

EXTRA WAARDERING

“Binnen een organisatie zijn er veel ambities, maar moeten er soms keuzes worden gemaakt om onze schaarse middelen zo goed mogelijk in te zetten. Mijn toegevoegde waarde voor Havensteder is dat ik inzichtelijk kan maken welke keuzes er gemaakt moeten worden. Ook maak ik een analyse van de voortgang van veranderingen binnen de organisatie, waarom sommige veranderingen vertragingen oplopen en draag ik oplossingen aan. En dit alles heeft niet alleen impact op de bedrijfsvoering van Havensteder maar ook op de service naar onze huurders en hun leefomgeving. Dat geeft mijn werk een stuk extra waardering”, aldus Olivier, die wil benadrukken dat zijn werkgever hem alle mogelijkheden biedt om zich optimaal te ontwikkelen in zijn vakgebied en ook aandacht besteed aan zijn persoonlijke ontwikkeling.