Havensteder biedt mij alle mogelijkheden om door te groeien in de organisatie en dat waardeer ik zeer.

Dave Stolk , opzichter Verkoop Bedrijfsonroerend Goed

FUNCTIE: OPZICHTER VERKOOP BEDRIJFSONROEREND GOED

Dave Stolk (28 jaar) werkt al 5 jaar met veel plezier bij woningcorporatie Havensteder. “De eerste paar jaar heb ik met veel plezier gewerkt als huismeester waardoor ik veel persoonlijk contact had met ‘mijn’ huurders”. Dave, die ook nog kort op de afdeling klantenservice heeft gewerkt, vertelt: “Als huismeester ben je de oren en ogen in en van de wijk waar je werkzaam bent. Je signaleert tijdig problemen en die zijn zeer uiteenlopend. Geluidsoverlast, burenruzies, ouderen die vereenzamen, mensen met psychische problemen, huisvuiloverlast, technische problemen aan de woningen, de lijst is lang. Maar ik hou van het persoonlijke contact met huurders en probeer altijd in overleg deze problemen zo snel mogelijk op te lossen. Als huismeester zit je ook niet de hele dag op kantoor, je wijk is je werkomgeving en je moet zichtbaar zijn voor de huurders”, aldus Dave Stolk die nu sinds enige tijd een andere functie heeft bij Havensteder: Opzichter Verkoop bedrijfsonroerend goed (BOG).

WAARDERING

“Als bewoners hun huur opzeggen kom ik langs voor een voorinspectie. In de huurovereenkomst staat dat als huurders vertrekken, ze de woning in nette en in oorspronkelijk staat moeten achterlaten. Dat kunnen lastige gesprekken zijn want huurders hebben soms hun eigen opvatting over het begrip “netjes en in oorspronkelijk staat”. Zo kunnen de knalrode vloertegels die 20 jaar geleden door heel het huis zijn gelegd voor de huidige huurder een aanwinst zijn maar de nieuwe huurder heeft ongetwijfeld zijn eigen smaak. Aan mij de lastige taak om duidelijk te maken dat die tegels er dan echt uit moeten. In goed
overleg lukt dat negen van de tien keer. Ze krijgen dan een maand de tijd want ik kom weer terug voor de eindinspectie en dan moet het opgelost zijn en is de woning weer beschikbaar voor een nieuwe huurder.”

Havensteder verhuurt verschillende soorten bedrijfsruimten in Rotterdam en Capelle aan den IJssel. Voor deze panden doet onder andere Dave de voor- en eindinspectie.

“Havensteder biedt mij alle mogelijkheden om door te groeien in de organisatie en dat waardeer ik zeer. Ik zit hier op mijn plek en werk met fijne collega’s en saai is het werk zeker niet. En het feit dat je het verschil kan maken in de leefomstandigheden van de huurders – je klanten- maakt het werk zinvol”, aldus Dave.