Havensteder biedt mij de ruimte om mij verder te ontwikkelen in mijn vakgebied en tegelijkertijd mee te werken aan een maatschappelijke opgave.

Brend Boomsma , business proces analist

FUNCTIE: BUSINESS PROCES ANALIST

Een jaar geleden kwam Brend Boomsma (31) binnen bij Havensteder in de functie van ‘Business Proces Analist’. “In deze functie adviseer en ondersteun ik de organisatie van Havensteder op het gebied van inrichten en verbeteren van bedrijfsprocessen”, zo legt Brend uit. “Brend geeft aan dat het een relatief nieuwe functie is binnen Havensteder. Dit leidde tot interessante gesprekken met collega’s over wat nu precies zijn rol is. Door het ook gewoon te gaan doen kreeg hij uiteindelijk veel waardering en respect van zijn collega’s.”

UITDAGEND

“Aan de hand van gesprekken met diverse afdelingen (niet alleen de managers maar ook juist de mensen die in praktijk de werkzaamheden moeten uitvoeren), moest ik eventuele problemen in de bedrijfsprocessen signaleren, bespreekbaar maken en samen met collega’s met verbeterpunten komen.
Mijn taak is dus om deze bedrijfsprocessen op elkaar af te stemmen, zodat er efficiënter gewerkt kan worden tussen de verschillende afdelingen met als resultaat dat het de dienstverlening aan de huurders ten goede komt. De gesprekken met stakeholders binnen de organisatie kunnen uitdagend zijn. Want ik kom dan, als nieuweling binnen de organisatie, vertellen dat het beter kan. Het is dan mijn taak om mensen mee te nemen in het proces van verandering. “Mijn vakgebied staat niet stil. Havensteder biedt mij de ruimte om mij verder te ontwikkelen in mijn vakgebied en tegelijkertijd mee te werken aan een maatschappelijke opgave”, zo vertelt Brend.