Bij Havensteder werken betekent werken in een inspirerende omgeving die er écht toe doet. Dat vraagt erom jezelf continu te blijven ontwikkelen. En daarin bieden we tal van mogelijkheden voor al onze medewerkers. Hieronder hebben een aantal van deze mogelijkheden op een rijtje gezet.

Trainingen en opleidingen

Zo kan je als Havensteder bijvoorbeeld terecht bij de Havensteder academie. Een plek waar je je kunt aanmelden voor allerlei e-learnings en trainingen. Per jaar verzamel je daarmee Havensteder Educatiepunten. Heb je alle benodigde punten behaald? Dan ontvang je een bruto bonus van € 600,-.

Daarnaast krijgt elke medewerker, naast de reguliere opleidingen en trainingen, ook een Persoonlijk Loopbaanontwikkelingsbudget (PLOB) van € 900,- bruto per jaar. Dit kan je vrij besteden aan een cursus of training die bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling. Niet persé voor je huidige functie.

Eigen inzicht en regie

Hoe meer je weet over je talenten en wat je drijft, hoe beter je weet wat bij je past en waar je ontwikkelpunten liggen. En dat is precies wat we stimuleren binnen Havensteder. Want hoe meer jij je thuis voelt binnen je werk, hoe blijer je bent. En blije medewerkers zorgen voor blije klanten. Er zijn verschillende platforms en samenwerkingen waar je gebruik van kunt maken binnen Havensteder.

Via ons platform Talent in Beeld krijg je meer zicht op je sterke punten en groeimogelijkheden en welke rol binnen een team jou het beste past. Met dit platform kun je een portefeuille maken waarmee je je aan kan melden bij de Talentenpool. Deze talentenpool gebruikt HRM voor het vervullen van vacatures of het waarnemen van tijdelijke rollen.

We werken samen met FLOW (Fonds Leren en Ontwikkelen Wooncorporaties). Hier kan je als Havensteder terecht voor allerlei zelftests en tools om inzicht te krijgen in je persoonlijke en professionele ontwikkeling. Via FLOW kun je ook in gesprek met loopbaancoaches. Zij  helpen je met het ontdekken van je kwaliteiten en ontwikkelpunten en geven je een advies waar je mee verder kunt.

Een ander mooi initiatief is Corporaties in Beweging, met als doel om medewerkers zelf regie te geven over hun loopbaan in een snel veranderende arbeidsmarkt. Hier kan je terecht voor workshops, traineeships, stages en meer.