Toen Hedy van den Berk, bestuursvoorzitter van Havensteder, in 2011 haar ideeën aanleverde voor een nieuwe naam voor onze Rotterdamse organisatie, dacht zij aan de haven en de mensen in Rotterdam. Een woningcorporatie die het symbool van onze stadsregio (de haven) met de mensen die er wonen (de stedelingen) verbindt. Dat is Havensteder. Maar wat betekent het eigenlijk om bij Havensteder te werken? Wie is ‘de Havensteder’?

Mijn naam is Floris en ik ben sinds oktober werkzaam als recruiter bij Havensteder. Omdat ik Havensteder help met het werven van veel nieuwe mensen, leek het me leuk om eens te gaan onderzoeken wat het betekent om bij Havensteder te werken. Ik was benieuwd: wat maakt iemand nou een echte Havensteder? Met deze vraag stapte ik naar Hedy van den Berk, die sinds 2011 bestuursvoorzitter is van Havensteder. Wat is haar perspectief van ‘de Havensteder’?

Een werkersmentaliteit, poten in de klei, no-nonsense. Dat zijn woorden die bij Hedy opkwamen toen ik haar die vraag stelde. Havensteder biedt mensen een thuis. Dat is het maatschappelijke doel waar iedere Havensteder keihard voor werkt. Maar niet alleen die Rotterdamse werkmentaliteit is iets wat een Havensteder kenmerkt. Een Havensteder is ook iemand die gevoel heeft bij de problematiek van de stad, en dit begrijpt. Want ook al is Rotterdam een prachtige havenstad, het heeft ook een rauwe kant. Er is een tekort aan sociale huurwoningen, ook in Rotterdam, wat soms leidt tot schrijnende situaties. De energiecrisis is een extra belasting voor mensen die het financieel gezien al zwaar hebben. Juist voor deze doelgroep zijn wij elke dag aan het werk. De liefde voor de stad en haar inwoners samen met de stevige werklust maakt iemand dus een echte Havensteder.

Havensteders staan ook (letterlijk en figuurlijk) midden in de stad. Onze collega’s zijn een afspiegeling van de Rotterdamse samenleving. Er is bij ons voor iedereen een plek, op elke functie. Een Havensteder ontwikkelt zichzelf ook graag. Ons persoonlijk loopbaan budget en de Havensteder Academy helpen daarbij. En een Havensteder houdt van onze borrels, pingpong toernooien, yogalessen en nog veel meer. Want naast goede arbeidsvoorwaarden is het ook gewoon leuk om bij ons te werken.