Informatie delen en kennis opdoen zijn belangrijke thema’s binnen Havensteder. En het is ook leuk om van elkaar te leren en inspiratie op te doen op een interactieve manier.  Twee Havensteders kwamen zo op het idee om wijksafari’s te organiseren. Maar wat zijn het eigenlijk? Olivier Zuijderwijk (portfoliomanager) en Sophie Kemp (adviseur Strategie), de grondleggers van de Havensteder wijksafari’s, leggen het uit in een interview.

Wat zijn wijksafari’s?

“Wijksafari’s zijn workshops of trainingen die we voor en door collega’s organiseren over allerhande onderwerpen waar onze collega’s goed in thuis zijn. “

Hoe zijn jullie op het idee gekomen om wijksafari’s te introduceren?

“Om ons ondernemingsplan, het Havenstederplan, door de gehele organisatie te doorleven zijn we begonnen met wijksafari’s over de thema’s uit het Havenstederplan. Op deze manier raken medewerkers op een interactieve wijze bekend met ons ondernemingsplan. En dat ook nog eens op een leuke manier. De wijksafari’s organiseren we dus nu al vanaf 2017 en zijn wat ons betreft een blijvertje.”

Wat is het doel van de wijksafari’s?

“Het doorleven van de onderwerpen uit het ondernemingsplan is het voornaamste doel. Daarnaast is een mooie bijkomstigheid dat medewerkers uit verschillende directies met elkaar en elkaars werk bekend raken. Hieruit ontstaan nieuwe inzichten en ideeën.”

Voor wie zijn de wijksafari’s bedoeld?

“Iedere medewerker binnen Havensteder mag zich inschrijven voor elke wijksafari en natuurlijk ook zelf organiseren.”

Wat zijn tot nu toe de meest waardevolle wijksafari’s die zijn georganiseerd?

“Lastig te zeggen. Een mooi voorbeeld was de scootmobieltocht, waarin medewerkers aan den lijve ondervonden hoe het is om in een scootmobiel te zitten en hoe we ons vastgoed toegankelijker kunnen maken.”

Hoe zorgen jullie ervoor dat de wijksafari’s in de toekomst hun waarde behouden?

“De onderwerpen proberen we actueel te houden. Zo wordt er momenteel een wijksafari over ChatGPT georganiseerd.”